Запазва се жълтата степен на готовност за противодействие на тероризма, към отговорните институции се присъединява и Министерството на туризма. Това каза на брифинг в МВР министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

По думите й предвид предстоящото струпване на голям брой хора за посрещане на новата година, мерките за сигурност се разширяват.

„Ще се прилагат по отношение на железопътни и автогари, летища и големи зимни курорти, както и на всички места, посещавани от големи групи хора – новогодишни концерти на открито, базари и тържества”, обясни още вътрешният министър. Тя отново каза, че няма конкретна терористична заплаха за България.

Повече полицаи и засилени проверки на багажите, документите и автомобилите, са само част от допълнителните мерки за сигурност.

„Уведомяват се кметовете на общини, в които се очаква голям брой посетители, включително Банско, Разлог, Смолян, Пампорово, Самоков и София, туристическите и хотелиерските браншови организации“, посочи Румяна Бъчварова.

Вътрешният министър в оставка призова гражданите да бъдат търпеливи и бдителни. Сигнали могат да се подават в Районните управления на МВР, на телефон 112 или на телефоните на Националния контратерористичен център, които са 02/814 70 70.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук