Централната избирателна комисия изтегли номерата, с които партиите и коалициите ще се явят на изборите на 26 март.

ГЕРБ ще е под номер 11 в бюлетината. Заместник-председателят на партията и водач на листите в 1-ви Многомандатен избирателен район – Благоевград и 4-ти МИР-Велико Търново Цветан Цветанов каза, че е това е числото на лидерството.

„Прекрасен номер е 11. Той е победата, към която се стремим”, каза Цветанов. Според него, първата единица дава възможност за успех в 1-ви МИР Благоевград, а втората – за националната победа.

БСП пък са един номер по-напред. На 26 март, електоратът на Столетницата може да гласува за тях с номер 10 в бюлетината.

„Жребият на числата отреди на БСП по-предно място, отколкото на ГЕРБ, сега остава избирателите да го потвърдят”, каза от своя страна представителят на БСП Жельо Бойчев.

Коалиция „АБВ-Движение 21” са на осмо място в избирателната бюлетина. Новият председател на АБВ асоциира числото с „модерното ляво”. Наследникът на Георги Първанов на председателското място в партията е водач на листата за 23-ти МИР – София-град.

„Двадесет и първи номер е нашият, предполагам това ще бъде минимума броя депутати, които „РБ – Глас Народен” ще има в парламента. Ние сме единствената спирачка пред връщането на БСП и ДПС на власт”, заяви пред медиите Антони Тренчев от РБ.

Стефан Августинов от партията на варненския бизнесмен Веселин Марешки – ВОЛЯ, прочете в жребия „отлична оценка, за свършеното до момента”. Формацията ще се състезава под номер 6.

Преди тегленето на жребия от членове на ЦИК, председателят на Комисията Ивилина Алексиева пожела на партиите и коалициите спортсменска надпревара.

„И след 26 март да можем да се поздравим с честни и законосъобразни избори”, подчерта тя.

Ето и пълният списък на бюлетината:

1 „Дром”

2 „Движение българската пролет”

3 „Напред, България”

4 „Нова република”

5 „Коалиция на недоволните”

6 „Воля”

7 БДЦ

8 АБВ и„Движение 21”

9 ДПС

10 БСП

11 ГЕРБ

12 „Зелените”

13 ДОСТ

14 „Възраждане”

15 „Презареди България”

16 „Да, България”, „Зелените” и ДЕОС

17 „Обединени патриоти”

18 Коалиция „Кой – Българска левица и Зелена партия”

19 „Национална републиканска партия”

20 „Българско национално обединение”

21 Реформаторски блок и „Глас народен”

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук