Барак Обама изрази негодувание, след отправените му обвиненията от Доналд Тръмп за подслушванне по време на предизборната кампания, съобщи „Уолстрийт джърнал”.

Бившият президент оценил изказванията на наследника си като най-голямата обида към себе си. Въпреки това Обама, нямал намерение да отговаря публично на всяка нападка на новия държавен глава, споделят от екипа му.

„Основно правило в администрацията на Обама беше служителите на Белия дом никога да не се намесват в независимите разследвания, които провеждаше Министерството на правосъдието”, цитира „Уолстрийт джърнъл” бившия асистент на Обама Кевин Люис.

„Според този принцип нито президентът Обама, нито някой от сътрудниците на Белия дом, са давали нареждане да бъде следен който и да е гражданин на САЩ. Каквито и да са твърдения, че това не е така, просто не съответстват на действителността”, допълни Люис.

В интервю за „Ей Би Си Нюз”, зам.-прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс потвърди желанието на новата администрация, да се проведе независимо разследване дали е имало подобно послушване. По думите й, ако информацията на Доналд Тръмп се окаже вярна, то това ще е най-големият скандал в историята на САЩ.

И бившият, и настоящият директори на ФБР вече отрекоха Барак Обама да е нареждал подслушване на „Тръмп Тауър”.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук