Пропускателната способност на ГКПП „Дунав мост” при Русе ще се облекчи до края на годината. За това увери служебният министър-председател Огнян Герджиков, след срещата си с директора на Гранична полиция-Русе – комисар Димитър Чорбаджиев и с директора на митницата в града – Венцислав Халаджов.

„Видях, че хората сериозно си разбират от работата и са много добри професионалисти. Натоварването е голямо”, коментира премиерът.

„До края на годината трябва да мине обществената поръчка и да бъде отворена зона „Изток” на ГКПП „Дунав мост”, която към момента не функционира”, обясни началникът на русенската митница Халаджов.

По думите му, ремонтът и привеждането на зоната в „съвременен вид” ще струва 1 млн. лв.

Очаква се зона „Изток” да поеме трафика на всички входящи автомобили у нас, а сега функциониращата зона „Запад” ще обслужва излизащите превозни средства.

Премиерът Огнян Герджиков поиска всички проблеми на ГКПП „Дунав мост” в писмен вид.

„Планираме в края на този месец или в началото на другия, с част от кабинета на Румъния и с българския кабинет, да се съберем на кораб и да поставим за решаване проблемите между двете държави“, обясни Герджиков.

Министър-председателят заяви, че е „срамота в XXI век да изоставаме от модерните технологии и да продаваме хартиени винетки”. Според него, ако последваме румънския пример и въведем електронна система, ще се пестят повече време и пари. Герджиков заподозря, че някои има изгода от хартиения вариант на стикерите.

„При нас някой държи непременно да бъдат хартиени винетки, вероятно, защото печели от това. На този въпрос ще търсим решение, защото е срамота в 21 век да изоставаме от тези модерни технологии“, заяви служебният премиер.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук