Има подадена оферта за доставка на машини за гласуване, като тя е постъпила в ЦИК буквално в последния момент – само 13 минути преди изтичането на крайния срок. Компанията носи името „Лирекс БГ” ООД, обяви Мартин Райков, член на Централната избирателна комисия и председател на комисията за разглеждане на обществената поръчка за доставка на машини за гласуване.

Офертата е постъпила в 16:17 часа днес. Крайният срок за оферти беше 17:30 часа. Предстои преглед на техническите параметри на офертата и чак сред това ще се обсъждат финансови параметри. Това е състезателна процедура с договаряне, уточни Александър Андреев, член и говорител на ЦИК.

Управителят на „Лирекс БГ” Манол Илиев обяви, че компанията ще направят всичко, за да може тази процедура да завърши успешно. Той избегна отговорите на въпроси по всички търговски детайли на предложението. От думите му става ясно, че подобна поръчка от близо 13 хиляди машини са колона около два километра от ТИР-ове за доставка на устройствата. Те могат да бъдат произведени за пет работни дни, но компонентите за тях могат да бъдат проблем, допълни Илиев.

Фирмата „Лирекс БГ” работи в сферата на информационните технологии от 25 години и досега е имала редица проекти в София, както и в Македония и  Сърбия.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук