протест

102-ра вечер продължават антиправителствени протести с искане за оставката на правителството и на главния прокурор. И тази вечер недоволните от властта се събраха на площад „Независимост“ под надслов: „Нас не ни е страх!“.

Към 21 ч. протестиращите поеха на традиционното  шествие към Орлов мост.

Хората обявиха, че ще продължават да идват и да искат оставката на Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Днес те поискаха и оставката на министъра на отбраната Красимир Каракачанов заради обидна реплика, която той е отправил към протестиращ.

От „Отровното трио“ заявиха, че утре протестът ще стигне до ново място.

„В МОМЕНТА СМЕ В ЗАГОВОР КАКВО ТОЧНО ДА СЕ НАПРАВИ. ИЗМИСЛЯМЕ НОВИ ВАРИАНТИ. НЕКА ВЕЧЕ НЕ САМО ЕВРОПА, А ЦЕЛИЯ СВЯТ ДА РАЗБЕРЕ КАКВО СТАВА ТУК – РАЗБИХА ДЪРЖАВАТА ТАКА, КАКТО СЕ РАЗБИВА ВРАТА ОТ БОП-АДЖИИ, ЗАГУБИЛИ СВОЯ GPS“, ЗАЯВИ ЕДИН ОТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОТ „ОТРОВНОТО ТРИО“ ПРОФ. ВЕЛИСЛАВ МИНЕКОВ,

Към протеста се включиха и жителите на Горубляне, които по-рано днес блокираха „Цариградско шосе“. Техният представител Иван Димитров напомни, че протестите на горублянци са се възобновили след решение на Конституционния съд от петък в тяхна полза.

„БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВСИЧКИ ВАС КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД ВЗЕ ПРАВИЛНО РЕШЕНИЕ“, ЗАЯВИ ТОЙ ПРЕД СЪБРАЛИТЕ СЕ ХОРА.

Протестът протича спокойно, без провокации и напрежение. Протестиращите тази вечер са по-малко от предишните дни вероятно заради застудяването.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!