айнщайн

Ученик от Обединеното кралство премина тест за интелигентност, надмина Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг и се присъедини към Клуба на младите гении Mensa. Това съобщава Daily Mirror.

11-годишният Ейдриън Лий се мести от Хонг Конг в Лондон през 2022 г. На теста за интелигентност на Mensa Geek Club той получи най-високата възможна оценка и се класира с 1% повече от най-добрите умове в света.

Докато Айнщайн и Хокинг отбелязаха 160 точки,

Лий има 162 точки. Предложено му е членство в Менса. „Мислех само да получа 148 точки и да се присъединя към обществото на Mensa IQ. Не очаквах да се доближа до 160-те, които има Айнщайн. Това беше невероятно“, разказва детето.

Майка му Рейчъл споделя, че той е необикновен от ранна детска възраст. Младият гений се увлича по книгите от 2-годишна възраст. Всеки ден чете по няколко. „В детската градина започна да чете пълната версия на любимите си книги от „Междузвездни войни“, каза майката на Ейдриън.

Когато бил на осем, Ейдриън започнал да пише романи – поредицата от книги Monster Quest с вълнуващи приключенски истории. В момента твори роман за древен Рим за тийнейджъри и се надява, че работата му ще бъде публикувана през есента на 2023 г.

В началното училище детето чудо получава няколко академични награди. Обича да се явява на тестове и изпити, резултатите от които го карат да се гордее. През септември младият гений планира да се запише в училището Queen Elizabeth School, където се надява да срещне момчета с подобни таланти. Освен академичните успехи, Ейдриън обича шах, скуош, фехтовка, ски, тенис на маса, таекуондо, гребане и др.

„Макар да се гордеем с естествените способности на Ейдриън, все още подчертаваме, че той трябва да работи упорито въпреки таланта си. Надяваме се да избере свой собствен път в неговите интереси и в помощ на обществото“, казва Рейчъл.

Детето мечтае да стане най-добрият лекар в света. Интересува се от кардиология.

По-рано беше съобщено, че 9-годишно момче от град Харисбърг, Пенсилвания, завършило гимназия, решило да стане астрофизик и ще учи в университет. Момчето изрази благодарност към своите учители, а те от своя страна споделиха, че са успели да научат много от необичайно умния си ученик.

Още любопитни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук