коронавирус, Ковид-19

1143 са регистрираните новозаразени с коронавирус у нас за денонощието, което е с 33 по-малко от вчера сочат данните на Единния информационен портал.

Около 8% от направените 14 092 теста са положителни. Като излекувани са посочени 5133 души, а 17 болни са починали. Най-много нови заразени с коронавирус са установени в София – 348.

193 заразени са приети в болници през последните 24 часа, с което общият брой на хоспитализираните с ковид към момента е 1944. 219 от тях се лекуват в интензивни отделения.

За изминалото денонощие са поставени 1698 ваксини. Така хората със завършен ваксинационен цикъл в България вече са 2 050 547.

От днес отпадат всички мерки, въведени от здравните власти заради COVID-19, а носенето на предпазна маска остава само силно препоръчително. България вече няма да е в ситуация на извънредна епидемична обстановка. От същата дата спират работа COVID-зоните.

Според Главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев и след отпадане на извънредната обстановка е силно препоръчително носенето на защитна маска за лице в градския транспорт, лечебните заведения, както и когато има струпване на много хора на открито.

От 1 април остава в сила изискването за предоставяне на цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация, преболедуване или отрицателен резултат от PCR или антигенен тест или аналогичен документ на граничните пунктове.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук