коронавирус

1629 са новозаразените с COVID-19 у нас за изминалите 24 часа, а 52 болни са починали, сочи статистиката на Единния информационен портал.

През изтеклото денонощие са направени 24 399 теста и са поставени 11 918 дози ваксини. Като излекувани са посочени 1268 души.

4500 заразени са настанени в болници, като от тях 378 се лекуват в интензивни отделения.

От началото на пандемията у нас 412 336 души са преболедували коронавируса, а до момента напълно ваксинираните са 1 225 164.

COVID-19 в Гърция: Все по-млади хора се заразяват

Няма признаци за облекчаване на мерките в Гърция. През последното денонощие са регистрирани нови 43 смъртни случая и над 2000 нови заразени, съобщи „Катимерини”.

Ежедневният бюлетин от днес на Националната организация за обществено здраве (EODY) за хода на поредната вълна на коронавируса в Гърция сочи, че няма признаци, че пандемията ще отслабне скоро.

На 2170 нови случаи бяха регистрирани през последното денонощие. Това може да се разглежда като подобрение в сравнение с данните отпреди месец (2595 на 9 август). Но новозаразените не намаляват с темповете, които здравните власти биха искали.

Продължаващите високи нива на предаване на заразата изглежда увеличават ежедневния брой на смъртните случаи. Все по-силен натиск са оказва и на системата на общественото здравеопазване с броя на ковид пациенти на вентилатори.

Данните показват също постоянен ръст на приема в болница – от 59 на 9 юли до 197 месец след това и 221 за последното денонощие. Най-тревожното е че прогресивно спада средната възраст на постъпващите в болница. Към днешна дата тя е 39 години, което показва че все повече млади хора се разболяват.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!