коронавирус, covid

За денонощие у нас са регистрирани 2050 новозаразени с коронавирус. Жертвите на заразата са 70, сочи статистиката на Единния информационен портал. През последните 24 часа са направени 21078 теста. Поставени са 8914 дози ваксини.

Повече от 85% от новозаразените и над 92% от жертвите на вируса са неваксинирани.

Днес в болница са постъпили 525 души, като над 90% от тях също не са си поставили ваксини.

Общо хоспитализирани в момента са 5201 болни, а 462 се нуждаят от интензивни грижи. Като излекувани за денонощието са посочени 1541 души.

Полицейски час заради COVID-19 в Солун

Властите ще наложат нощен полицейски час и ще забранят музиката в барове, кафенета и ресторанти в Солун – вторият по големина град в Гърция. Това се налага след увеличаване на случаите на коронавирус в региона, съобщи правителството.

Броят на инфекциите е достигнал плато в цялата страна, но случаите в Северна Гърция продължават да растат.

Министерството на гражданската защита заяви, че град Солун и неговият по-широк регион, както и съседните регионални звена Халкидики и Килкис, ще бъдат преместени в ниво 4 на ограниченията за една седмица.

Ограниченията в новообявените райони ще влязат в сила от утре в 6 часа сутринта. Те ще бъдат преразгледани на 6 октомври в зависимост от хода на локално развитие на пандемията.

Всички движения в зоните с комендантски час ще бъдат забранени между 1 и 6 часа сутринта, с изключение на спешни медицински случаи и работа.

Забранени са и партита и други събирания на повече от 20 души, както в частна, така и в обществена среда, като глобите за нарушаване на това ограничение варират от 50 000 до 200 000 евро.

Страната съобщи за 2232 нови инфекции и 33 свързани смъртни случая през последното денонощие, с което общият брой на заразените от началото на пандемията нарасна до 655 767, а броят на смъртните случаи – до 14 828.

Около 58% от гърците са напълно ваксинирани.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук