коронавирус, ковид, covid-19, вълна

През последното денонощие у нас са регистрирани нови 3469 заразени с COVID-19 /87,6% неваксинирани/ и 93 починали /91,4% неваксинирани/. Направени са 17 981 теста или над 19% от пробите са положителни.

Новопостъпили в болници през последните 24 часа са 787 заразени, като над 91% от тях не са ваксинирани, сочат данните на Единния информационен портал.

Към днешна дата хоспитализираните у нас са 5646, а в интензивни отделения се лекуват 485 души.

През последното денонощие са поставени нови 7669 дози ваксини, а като излекувани са посочени 1169 души.

Осем клиники в „Пирогов“ са преобразувани в Covid отделения

Осем от клиниките в най-голямата спешна болница „Пирогов“, са преобразувани в Covid отделения. Към днешния ден 188 са пациентите в тези отделения, 30 от които в реанимация, съобщават от болницата. Нито един от болните не е ваксиниран, съобщи БНР.

В осемте клиники се лекуват пациенти със средно тежки към тежки симптоми. В момента свободни са само 6 реанимационни легла, 2 от които са предвидени за деца.

От болницата изразяват опасение, че съвсем скоро може да нямат възможност да приемат пациенти в реанимация, затова от утре ще увеличат интензивните легла с още 5.

Болницата продължава да приема и пациенти с други заболявания, но сигнализират за недостатъчен медицински персонал, който да се грижи не само за пациентите с Ковид, но и за останалите.

Близо 34 000 са новозаразените с COVID-19 за ден в Турция

През изминалото денонощие в Турция са регистрирани нови 33 860 случая на инфектирани с коронавируса и 237 смъртни случая.

Повече от 112,94 милиона дози ваксини срещу COVID-19 са приложени като част от масовата кампания за ваксинация, стартирала в Турция на 14 януари. Това се казва в съобщението на министерството на здравеопазването на страната.

Според министерството общо над 54,62 милиона души са получили първите дози ваксини, а около 46,61 милиона граждани са напълно ваксинирани.

През изминалия ден още 30 110 пациенти са се възстановили от опасното заболяване, съобщават здравните власти в южната ни съседка.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук