60-сантиметровите шоколадови фигури на Дядо Коледа на Шоколадопроизводителя Фесйи преди са били използвани  само за украса.  Отскоро обаче те се купуват и за лична консумация.

Малката шоколадова фабрика, която се намира в покрайнините на Мюнхен изглежда като едно истинско райско кътче за хората, които обичат шоколад. Особено сега, в седмиците преди Коледа, производството на сладките изкушения е в разгара си.

Млечният шоколад се нагрява до 32 градуса и се изсипва във формите на гъста струя. Сега основно се произвеждат фигурки на  Дядо Коледа, плюшени мечета и късметлийски прасенца. Тук всеки детайл е от изключително значение. След това формите се въртят, така че шоколадът да се разпространи до последните мустачки.

По-късно шоколадовите фигури се прехвърлят на охлаждащата лента , върху която шоколадът се втвърдява.

„Шоколадовият Дядо Коледа, който е до мен, тежи 4 килограма и е висок 60 сантиметра. При него се използва бял и тъмен шоколад и се продава предимно в специализираната търговия. По-рано тези фигури основно се използваха за декорация.” споделя  шоколатиерът Хюго Фесий.

Най-малката фигурка тук тежи 4 грама, а най-голямата – цели 4 килограма.

Преди обаче шоколадовите лакомства да могат да се сложат  под коледната елха, те се увиват в цветен станиол, за да могат след това да им се радват малки и големи.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук