Правителствата по целия свят въведоха драстични мерки, за да спрат разпространението на заразата от коронавирус. Стотици държави затвориха границите си, а някои дори започнаха да връщат обратно туристите, които се намират на тяхна територия. Някои държави, като Саудитска Арабия, забраниха всякакви международни полети.

Луксозните хотели и нетолкова луксозните мотели загубиха голяма част от резервациите си. По света има хиляди туристи, които бяха заварени неподготвени за затягането на контрола. Много от тях бяха принудени да останат под 14-дневна карантина в хотелите, в които се намират. Дори пристигащите в родната си страна хора са принудени да останат под карантина.

Ето кои са най-луксозните места, на които се настаняват поставените под карантина:

Австралия

Живеещата в Лос Анджелис певица Вероника Макклъски тръгнала към Австралия, за да посети баща си. На летището обаче полицаите й заявили, че не могат да я пуснат. Вместо това я откарали в супер луксозен хотел, където да престои 14 дни.

5-звездният хотел предлага на своите гости много удобства (в обикновени дни), а нощувката там е около 150 австралийски долара.

Макклъски се шегува, че е склонна да остане в луксозния хотел дори 6 месеца, ако се наложи, тъй като всички разноски по престоя й се поемат от правителството на Австралия.

Саудитска Арабия

Връщащите се в родината си граждани на Саудитска Арабия нямат право да се приберат у дома. Директно от летището те се откарват до хотели, където да прекарат времето на карантината. Първите 300 души бяха настанени в 5-звезден хотел за две седмици. На останалите също бяха предоставени подобни „ВИП услуги“.

Името на нито един хотел не се споменава в официалните съобщения, но във Фейсбук има видеа, на които се вижда, че служителите на хотелите носят предпазни облекла. Гостите на 5-звездните хотели не могат да се възползват от удобствата. Вместо това служители носят храна, опакована в специални пакети, по вратите на настанените хора.

Йордания

Повече от 5 800 души са карантинизирани в хотели в цяла Йордания, след като в средата на март в страната беше обявено извънредно положения. 14-дневната изолация започна на 14 март. Близо 50 хотела бяха превърнати в „убежища“ за карантинизиране, от които 23 четири- и 5-звездни хотели.

„Късметлиите“, настанени по крайбрежието на Мъртво море, могат да се радват на удивителната гледка от прозорците на стаите си, но нямат право да ги напускат. От време на време могат да излизат на терасата.

Малдивите

Островът е синоним на лукс и неподражаемо обслужване. От средата на март там са отделени 1 158 стаи за карантинизирани гости. Разноските по 14-дневната карантина се покрива от правителството на страната.

Истината е, че колкото и луксозно да е мястото за карантина, то не може да се сравни с домашния уют. Надяваме се всичко скоро да премине и да имаме възможност да посетим тези места, без да се притесняваме, че ще останем блокирани там.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!