„Приятели” безспорно е феномен. Появил се през 1994г., сериалът и до днес остава любим, не само на поколението, израснало с него, но и на новите зрители. Наистина е удивително как един сериал, сниман преди повече от 25 години, може все още да вълнува и да ни се струва релевантен на времето, в което живеем. Разбира се, тази дългогодишна слава води до известни деформации. Много от заклетите фенове развиват собствени теории за сюжета. Подбрахме някои от най-откачените, след които ще искате да изгледате всички 10 сезона отново:

№1 Фийби е гений

Фийби има загадъчна предистория и е най-непредсказуемият герой на шоуто. Тя е израснала по улиците, след като майка й се самоубива, борила се с хепатита и още много други неща. Въпреки положението й и фактът, че не е образована, тя все пак знае няколко чужди езика – италиански и френски.

Приятели

Тази теория твърди, че Фийби Буфе е гений с „нулева амбиция“, която манипулира приятелите си за „собствено забавление”. Перфектният пример за това е случаят, в който тя прекарва няколко дни, тотално манипулирайки Рос, спорейки за теорията за еволюцията. В крайна сметка, Рос е в шах, а Фийби – изключително доволна от резултата.

„Това беше забавно – кой е гладен?”, казва веднага, след като Рос – университетският преподавател – подвива опашка и си тръгва засрамен.

Друг епизод, в който можем да открием колко гениална е Фийби, е онзи, в който тя и Джоуи уреждат на Рос и Рейчъл гадни срещи на сляпо, за да осъзнаят, че са един за друг.

„Докато някой разбере какво сме направили, ще сме в слънчево Мексико”, казва Фийби и добавя: „О, чакай, това е краят на друг план.”

№2 Всичко е само фантазия на Фийби

Това е коренно противоположна теория. Според нея, през всички 10 сезона, Фийби всъщност е проектирала живота на останалите пет приятели, защото всичко, което тя искала „е да има приятели”. Според теоретиците, доказателство за това е, че Фийби никога не се е вписвала в групата.

Теорията разказва, че Фийби все още е бездомна, вероятно използваща много наркотици. Докато минавала по улицата, тя се спряла пред кафенето Central Perk, където видяла на диванчето да стоят

Докато гледала през прозореца на кафенето Central Perk, си представяла различен живот.

Затова си измислила приятели и съответно – историите, свързани с тях.

№3 Моника развива Обсесивно-компулсивно разстройство след отслабването си

Основен аспект от развитието на характера на Моника е загубата на тегло след юношеските си години. Имаше няколко епизода, които ни показват „голямата” Моника. В тях Моника може и да е по-дебела, но нейната натрапчива и кибритлийска личност, не е чак толкова силно развита.

Според тази теория, Моника е развила Обсесивно-компулсивно разстройство, след като загубва голяма част от теглото си. Създателят на тази теория предполага, че по време на лагера за отслабване, на който Моника ходила като дете, й дали препарат за загуба на тегло, който довел до хормонален дисбаланс.

Това довело до Обсесивно-компулсивното разстройство, както и причинило нейното безплодие.

№4 Рос загубил попечителството над Бен, защото бил лош баща

Рос също има своите луди моменти в сериала. Според теоретиците, той имал проблеми с гнева и бил хомофоб.

След 8-и сезон, синът на Бен (в ролята на Коу Спраус) повече не се появява. След това Рос и Рейчъл имат бебе и доколкото се вижда, Бен никога не среща сестра си Ема.

Приятели

Теорията предполага, че Карол – бившата жена на Рос, която се оказа лесбийка, просто не можела да издържа Рос и не искала синът й да е близо до него. Затова вероятно му е отнела попечителството.

№5 Джоуи и Фийби правели секс през цялото време

Това също е разпространена теория. Според нея, двамата приятели имали сексуална връзка, но я пазели в тайна.

Приятели

Феновете винаги са усещали това напрежение между тях двамата. Дори Лиса Кудроу и Мат ле Бланк смятат, че Джоуи и Фийби са имали тайна връзка, която обаче сценаристите на шоуто така и нереализирали.

№6 Рейчъл сънувала целия сериал

„Приятели” се случи, защото Рейчъл избяга от сватбата си с Бари. Тя се премести да живее с Моника и така приятелството им започна да процъфтява.

Приятели

Една теория обаче твърди, че всички случки са били единствено и само в главата на Рейчъл. В нощта, преди сватбата си с Бари, Рейчъл Грийн спала неспокойно и сънувала какъв ли би бил животът й, ако не се ожени за зъболекаря Бари.

25 неща, които със сигурност не знаете за ПРИЯТЕЛИ – ТУК

Как изглежда Чандлър от ПРИЯТЕЛИ днес? – ТУК

Как излежда Рейчъл от ПРИЯТЕЛИ днес? – ТУК

Гюнтер участва в 160 епизода на „Приятели“, но мрази сериала. Ето защо – ТУК

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!