Източник: Getty Images

1. Великата китайска стена

Източник: Getty Images

Няма да ви се наложи да слагате туристическите обувки, за да видите тази забележителност. Ръководството на Китай предлага виртуална обиколка от Джиншанлинг до Симатай, където можете да „вървите“ по пътеката. Гледките към околния пейзаж са 360-градусови.

2. Древният град Петра

Източник: Getty Images

Благодарение на редица от камери, предлагащи живо предаване на сайта на туристическия обект, можете да разгледате древния град, без да напускате комфорта на собствения си дом. Може да се види известният вход на сградата, нейната архитектура и околните планини.

3. Ангкор Ват, Камбоджа

Източник: Getty Images

Първоначално проектът Virtual Angkor е създаден за използване в класните стаи, но въпреки това не липсва нищо, което бихте желали да научите за обекта.

Има 3D симулации на храмовете, както и 360 градусови видеоклипове, предлагащи ви поглед върху някои от основните забележителности и исторически паметници.

4. Стоунхендж, Великобритания

Източник: Getty Images

Сайтът на Стоунхедж предлага виртуална обиколка с 360-градусова гледка.

Интерактивната обиколка ви позволява също да щракнете върху конкретни точки, за да можете да научите повече за тях, както и показва акценти, които да не пропускате – подобно на посещение с екскурзовод.

5. Тадж Махал, Индия

Източник: Getty Images

Предлагат се множество обиколки, показващи красививото историческо наследство. Например можете да се разходите до емблематичните градини на Тадж Махал.

6. Лувъра, Франция

Източник: Getty Images

Със стъклената си пирамида и впечатляващата си колекция от произведения на изкуството – включително Мона Лиза – не е чудно, че музеят на Лувъра в Париж привлича милиони любители на изкуството всяка година.

За тези, които не могат да го посетят на място, музеят е създал цял набор от виртуални обиколки с постоянните си колекции.

7. Мачу Пикчу, Перу

Източник: Getty Images

Обикновено ще трябва да се изкачите високо в планините на Андите, за да разгледате очарователния обект и неговите руини – но тъй като не винаги е достъпен, има много виртуални обиколки на Мачу Пикчу.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!