коронавирус

На фона на обществената истерия, която е породена от разпространението на новия коронавирус както в България, така и по света, се оказа, че и 8-те проби, при които имаше съмение за наличие на заразата у нас, се оказаха отрицателни. Те бяха изследвани повторно в Националната референтна лаборатория към Националния център по заразни и паразитни болести, съобщиха от ВМА.

Взетите проби са от Габрово и Плевен и така броят на заразените у нас не се е увеличил, откакто стана ясно, че у нас има 4 случая на заразата. Изследваните вчера проби – 27 в Стара Загора и 27 във ВМА също не са дали положителни резултати.

Четирима души, сред които са и три деца, днес са приети в инфекциозното отделение на болницата. Изследванията в местната лаборатория са показали наличието на грип тип „Б“.

В Габрово продължават строгите мерки, коиот целят да се предотврати разпространението на вируса, като спирките на градския транспорт и редица обществени места се дезинфекцират.

Състоянието пък на двамата пациенти в Плевен е стабилно, очаква се резултатът от пробите на 84 души, които са били контактни с двамата заразени. 170 човека в града пък са поставени под домашна карантина.

Пациенката в Севлиево, пристигнала от Тайланд, също е в сравнително добро състояние. При приемането си тя е имала грипоподобни симптоми. Лечението й все още е в процес.

Днес, 10 март, в 17.00 часа на централен вход на Военномедицинска академия (ВМА) ще се проведе редовният брифинг на Националния оперативен щаб.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук