Младен Маринов
На снимката: министърът на вътрешните работи Младен Маринов

Към момента има задържани 8 лица, които са съпричастни, предстои да се види към колко от тях ще бъдат повдигнати обвинения, обяви вътрешният министър Младен Маринов. Той коментира проверката, която спецпрокуратурата и ГДБОП започна в две онкоболници. Едната е „Йоан Павел“ в София, а другата – „Свети Мина“ в Благоевград.

„Извършват се действия по неутрализирането на организирана престъпна група, която е извършвала престъпления с лекарства и болници“, уточни министър Маринов.

Той отказа да даде повече подробности с аргумента, че така може да се попречи на разследването и увери, че когато работата на разследващите приключи, ще бъде дадена подробна информация.

Вътрешният министър е категоричен, че финансовото измерение на извършените престъпления не е от голямо значение за случая.

„Финансовият размер не е толкова важен, колкото да се прекъсват и предотвратяват действия с лекарства, тъй като това има социално измерение. Засягат се човешки съдби и човешки живот“, смята Маринов.

За разлика от случаите, в които са разследвани политици, прокуратурата не издава имената на задържаните лекари, което не изглежда като подход на равнопоставеност.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!