Мутафчийски
На снимката: ген. Мутафчийски и членове на кризисния щаб

14 нови случая на коронавирус са установени на територията на България днес. С тях общият брой на заболелите у нас става 81. Това съобщи ген. Венцислав Мутафчийски.

Увеличили са се и градовете у нас, където има случаи на заразата – новите са Ловеч с един случай, Перник с двама, както и Благоевград с двама. Въпреки това болните продължават да бъдат съсредоточени предимно в столицата ни, като в София има потвърден случай на коронавирус и в СофияМед.

Общият брой на пробите, които са направени в България надхвърля 250, съобщи още Мутафчийски.

Същевременно д-р Мутафчийски обяви, че е бил информиран от Българския фармацевтичен съюз, че фармацевтите изпълняват задълженията си добросъвестно и при наличие на случаи, в които граждани желаят да закупят големи количества от дадено лекарство, фармацевтите ще се опитват да ги убеждават, че това не е нужно.

Ситуацията на Балканите остава сравнително спокойна, като Румъния е единствената държава, отбелязала по-голям брой заболели за последното денонощие от България – 16. В Северна Македония има още два потвърдени случая, а в Албания – още 4. Гърция все още не е обявила нови заболели, като се очаква това да се случи утре сутринта.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!