Обикновена настинка като средство срещу COVID-19

Нови 330 случаи на Covid-19 у нас за последното денонощие. Направени са 3 686 PCR теста. Това показват официалните данни, публикувани на Единния информационен портал към полунощ.

Най-много са новозаразените традиционно в София – 140, следват Пловдив – с 42 и Варна – с 21.

Трима души са починалите с коронавирус за последните 24 часа у нас, а 63 са се излекували.

Над 2600 души са без симптоми или се лекуват вкъщи

С новите случаи на коронавирус общият брой на заразените в страната от началото на пандемията достига 6 672 души, от които активни към момента са 3 181.

525 от тях остават в болница, от които  в интензивни отделения са само 28. Останалите се лекуват в домашни условия или са само под карантина, защото нямат симптоми.

Вече са в сила и новите ограничения

Междувременно от днес влиза в сила новата заповед на здравния министър Кирил Ананиев за затягане на мерките срещу коронавируса.

От полунощ не се разрешават посещенията на закрито в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения.

Посещенията в тези обекти на открито се допускат при заетост до 50 % от общия капацитет на заведенията и при спазване на въведените противоепидемични мерки.

Забранени са и групови празненства с  над 30 души на открито и на закрито (в това число сватби, балове и кръщенета).

От днес се провеждат без публика и всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер, за всички възрастови групи, на открито и на закрито.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук