Джо Байдън, Доналд Тръмп
на снимката: Джо Байдън, Доналд Тръмп

Телевизионният разговор на кандидата за президент на Демократичната партия Джоузеф Байдън с избиратели е привлякъл повече зрители, отколкото същото събитие с участник републиканеца Доналд Тръмп. Такива предварителни оценки бяха представени от изследователската служба „Nielsen“.

Според нея събитието с Байдън в четвъртък във Филаделфия, Пенсилвания, което се излъчи от ABC, е гледано от 12,29 милиона души. Излъчването от NBC на срещата на Тръмп с избиратели в Маями, Флорида, е гледано от 10,39 милиона души. Отбелязва се, че излъчването на предаването с демократа е продължило два часа, включително половин час анализ след края. Събитието с републиканеца е продължило един час.

Кандидатите за президент на САЩ проведоха събития в четвъртък отделно, вместо втори кръг на предизборни дебати. Този кръг беше отменен поради инфекцията на Тръмп с коронавируса.

Първият кръг от дебати за настоящата президентска кампания се проведе на 29 септември в Кливланд, Охайо. Третият дебат между Тръмп и Байдън ще се проведе на 22 октомври в Нашвил, Тенеси.

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 3 ноември. На тях ще се избират президент и вицепрезидент, всички 435 членове на Камарата на представителите и една трета от Сената на Конгреса, както и губернатори на 13 щати и територии.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук