Адриан Петров
На снимката: Адриан Петров

Време е да свалим розовите очила и да си кажем, че проблемите ги има. Това са проблемите на младите хора, които всички ние, като родители, забързани в своето ежедневие, понякога забравяме. Това каза режисьорът Адриан Петров специално за ДЕБАТИ. БГ.

Новият спектакъл, по който работи е по текстове на Недялко Йорданов и е предназначен главно за младите зрители. Произведението носи името „Ще те накарам да се влюбиш“.

„Текстът е писан във времето, когато в България цареше абсолютен хаос. Това беше времето на мутрите – краят на 90-те години. Недялко Йорданов се е опитал да пресъздаде тази част от българската история. Това ме заинтригува безкрайно много, защото проблемите, които той разглежда са актуални и днес“, коментира Петров.

Според режисьорът възрастните често пренебрегват проблемите на подрастващите.

„Не забелязваме, че те боледуват. Младите хора имат проблеми, които трябва да бъдат решени, а това понякога води до двуличие. Децата стават жертва на улицата и на мерзки страсти. Това е проблем, който трябва да бъде поставен на дневен ред“, допълни той.

Адриан Петров обясни, че въпреки че героите в произведението са млади, това не значи, че вече нямат натрупан житейски опит и разочарования.

 

„Героите са млади хора, които вече са изпитали своята болка и разочарование от живота, своята нещастна любов. Героите носят тази болка  вътре в себе си и не могат да избягат от нея, но това ги тласка все по-надълбоко в тинята, в блатото на обществото ни. Младите хора обаче не заслужават това. Ние искаме да покажем проблема такъв-какъвто е“, каза още Петров.

От десетилетия в Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“ не е поставян мюзикъл, но сега това се случва и освен това, актьорите ще пеят на живо.

мюзикъл
На снимката: Част от мюзикъла „Ще те накарам да се влюбиш“

Ако искате да научите повече за мюзикъла „Ще те накарам да се влюбиш“, за това – кои са актьорите в него, къде може да го гледате и от какво се нуждаят държавните театри извън София – четете цялото интервю с режисьора Адриан Петров за ДЕБАТИ.БГ ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук