Румен Радев, Илияна Йотова

След като на 18 август служебното правителство на Румен Радев извърши промени в управлението на Държавната консолидационна компания (ДКК), кабинетът се зае с нови рокади, като днес освободи Смиляна Нитова е от Съвета на директорите на ДКК. За освобождаването на Нитова съобщиха от компанията. Освободени са също Даниел Милев и Михаил Кумчев.

Причината, която Министерството на икономиката и индустрията посочва е „пълното саботиране на процесите и установените пропуски в работата на компанията“.

На 18 август за изпълнителен директор на компанията беше избран адв. Венцислав Димитров, а заемащата до онзи момент длъжността Смиляна Нитова остана част от Съвета на директорите. Повече за досегашните промени в ДКК – четете тук. 

На тяхно място в Съвета на директорите се назначават юристът Владимир Димитров, Борислава Пенева – настоящ служител в Министерството на икономиката и индустрията в дирекцията, контролираща дейността на дъщерните дружества. Сред новоназначените е и икономистът Андрей Лалов.

Със заповед на министъра на икономиката и индустрията кадрови промени се извършват и в Национална компания „Индустриални зони“. В ръководството на дружеството се връща Антоанета Барес, която ръководеше „Индустриални зони“ през последните пет години. В Съвета на директорите влизат още – Константин Палавеев. Сред новоназначените е и Радостина Ситова. В ръководството влиза още Даниела Узунова.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук