Богдан Богданов
Богдан Богданов Снимка: БТА

Мислим за преструктуриране на Държавната консолидационна компания (ДКК). Това каза министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов в предаването „Денят започва“ по БНТ по повод смяната на Борда на директорите на ДКК.

„Явно този модел не работи, не е ефективен“, коментира министърът. По думите му в ДКК липсва отговорност и няма бизнес програма, планиране, както система за контрол и мониторинг.

„Спекулира се много с това, че са сменени едни хора с „наши“ или „ваши“. Такова нещо няма“, заяви министър Богданов. „В случая сменяме борда, защото там не се работи ефективно и имаме реални аргументи“, каза той и допълни, че промени в министерството не се правят там, където се работи ефективно.

На пресконференция вчера министър Богдан Богданов обяви, че сменя Борда на директорите на „Държавна консолидационна компания“ ЕАД. В новия екип влизат Иван Зангочев – член на борда и изпълнителен директор, Елена Болтаджиева – председател на борда, както и членовете на борда Десислава Чалъмова, Венелин Шъков, Николай Желязков.

„Екипът, който сега поема ДКК, е временен, като в рамките на шест месеца ще се направи конкурс за нов екип, който да поеме управлението на компанията“, обясни Богданов.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук