БСП ще върне третия и последен проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 48-ия Парламент в понеделник. Това съобщи председателят на партията и парламентарната група Корнелия Нинова за брифинг в Народното събрание.

По-късно от прессекретариата на държавния глава съобщиха, че Румен Радев ще приеме представители на парламентарната група на „БСП за България“ във вторник от 10:00 часа.

БСП получи трети мандат от президента Румен Радев за четвърти пореден път, като и този път, както преди, мандатът ще бъде върнат неизпълнен.

По-рано днес БСП проведе лидерска среща с лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов, на ДПС Мустафа Карадайъ и на „Български възход“ Стефан Янев. Вижте повече.

След като БСП върне мандата неизпълнен в понеделник, президентът ще трябва да разпусне настоящия парламент, а след това да насрочи дата за нови предсрочни избори на народния представители.

Конституционно задължение на президента е да насрочи избори за ново Народно събрание най-късно два месеца след прекратяване на пълномощията на настоящия парламент.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук