Николай Хаджигенов
на снимката: Адвокат Николай Хаджигенов

Никога не е ставало въпрос за съвместна работа с БСП и ДПС. Единственото, което бихме направили с тях, е да вземем техните гласове, ако решат да ни ги дадат в името на отстраняването на диктатурата на Борисов. Това коментира един от лидерите на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ адв. Николай Хаджигенов специално за ДЕБАТИ БГ. 

Припомняме, че от вчера има задочен спор през медиите с него и председателите на други две формации в коалицията – Мая Манолова и Татяна Дончева. В основата на разменените остри реплики е въпросът от кого от другите формации ще се търси подкрепа срещу ГЕРБ.

Не се искаме да взимаме идеологията на БСП, не се иска нищо от ДПС, освен евентуално гласовете им, които ще вземем и ще ползваме, за да приключим дикатурата на Борисов и Гешев. ако опозицията разполагаше с достатъчно гласове, за да състави стабилно мнозинство, разговорът би бил съвсем различен. Аз съм реалист и тези неща ги говоря от лятото на миналата година. Не става въпрос за коалиция.

По думите му другите опозиционни партии изпитват известна идеологическа „гнусливост”, която за него е неразбираема и е категоричен, че сега не е моментът за нея. Това е и една от причините да не може да си обясни емоционалната реакция на Манолова от вчерашния ден, насочена срещу него.

До брифинга вчера очевидно бяхме заедно, те показаха емоционална реакция, а емоционалните реакции никога не са рационални. Вчера разбрах абсурдни неща, например, че има парламентарна група, която се казва Мая Манолова и в която тя решава какво се случва и кой къде ще е депутат. Това е коментар от типа селски пазар

Той разясни, че макар и формално коалицията им да е приключила на 4-ти април, все още няма парламентарна група и официален говорител. Но въпреки това според него нещата трябва да се изговорят максимално бързо, за да няма съмнения за „политически покер“. Освен това призовава да се действа бързо, защото всеки ден забавяне е ден повече за ГЕРБ.

Цялото интервю с адв. Николай Хаджигенов четете ТУК

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук