Николай Хаджигенов, протест
На снимката: адв. Николай Хаджигенов

За „Изправи се! Мутри вън! властта не е самоцел. В коалицията не сме изгладили противоречията, но това което ни обединява, не са кюфтетата, а липсата на справедливост и правосъдие. Затова и оставаме в този състав за следващите избори. Това коментира адв. Николай Хаджигенов специално за ДЕБАТИ.БГ.

Поводът са последните сътресения в обединението, което в крайна сметка остана в първоначалния си състав и вече дори се регистрира в ЦИК.

Парламентарната група работеше добре. Не сме изгладили противоречията, но не е и нужно. Те са идейни. Например за соц носталгията като чуя и полудявам. Ние умишлено репликирахме площада в коалиция. Събрахме левицата, десницата и граждани.

По думите му това, което ги събира, е усилието за премахване на ГЕРБ от властта и спирането на кражбите, които достигат над 70%. Мнението му е, че след като това стане, ще има реален отпечатък върху бизнес аи икономиката.

Това, което трябва да направим, е да се обединим в името на нещо, което не е правено. В името а страната и на гражданите. Това са прости и важни неща, които другите загърбват.

Той беше категоричен, че „Изправи се! Мутри вън! отново ще намери място в следващия парламент като продължи със започналите инициативи – най-вече в правосъдната система.

Факторът не е властта, което мен грам не ме вълнува, както и нашата част от коалицията. Кюфтетата и салама също не ни вълнуват. За да правим това, което правим, всеки жертва собствения си салам и кюфтета.

Как лидерът на „Изправи се! Мутри вън! оценява работата на 45-тия парламент; защо  промените в Изборния кодекс няма да могат да бъдат приложени изцяло; имаше ли манипулиране на гласове и какво е най-важното, което трябва да свърши служебното правителство – четете утре на ДЕБАТИ БГ.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!