денков
На снимката: акад. Николай Денков

Шансовете за кабинет зависят от това има ли какво да ни обедини отново. Това каза номинираният за премиер от „Продължаваме Промяната“ академик Николай Денков в Кърджали. Затова сложихме като основна задача изготвянето на програмна декларация. В нея ще се подредят целите и дейностите, които могат да ни обединят, поясни Денков. И като ги сложим на масата, да видим кой е готов да подкрепи това, което може да ни обедини заедно, допълни кандидатът на „Продължаваме Промяната“ за премиер.

Той уточни, че вече са получени предложения от „Демократична България“, „БСП за България“ и „Български възход“. В следващите дни предстои да подредим тези предложения така, че да не си противоречат и да се допълват взаимно, посочи Денков. По негови думи текстът на декларацията

ще бъде съгласуван с партиите,

които са внесли предложенията, и след Нова година ще бъде предложена за гласуване в Народното събрание.

„Ние действаме с две идеи. Когато всичко е подредено и ясно какво искаме да направим, и ако това бъде подкрепено – да бъде сторено и да се получи мнозинство. Ако не са готови, декларацията така или иначе ще бъде завършена. Ние ще я оставим на следващите – третият мандат също трябва да бъде свързан с някакво обединение, макар и на други партии с друго предложение за министър-председател“, каза Денков.

То може да тръгне от тази декларация и ако искат да я допълват, а не да тръгнат на чисто, обясни още Денков. И посочи, че винаги е бил с мисълта, че трябва да се постигат реалистични неща, а в случая реалистичното е добре подредена декларация.

Денков и съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков, след среща със симпатизанти в Кърджали, заминаха за кирковското село Могиляне, за да се поклонят и да поднесат

цветя пред гроба и чешмата

в памет на малката Тюркян, жертва на „възродителния процес“. Идеята е да покажем уважение пред този символ на случвалите се безобразия през предишния режим, посочи Петков. Никой няма монопол пред миналото, бъдещето или коя да е етническа група, подчерта Петков.

Той обобщи, че нищо не може да се случи с разделение и всички трябва да работим заедно. Петков прогнозира и разрастването на „Продължаваме Промяната“ в региона.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук