В началото на март 2017-та, американската компания "Форд" изтегли от пазара и замени въздушните възглавници, произведени от "Таката" на автомобилите Ford Edge, заради неизправност

Акционерите в „Таката“, фалиралата японска компания за производство на автомобилни въздушни възглавници, обвиниха ръководството за катастрофата и поискаха отговори от него, по време на годишната среща на собствениците, която се състоя в Токио ден, след като компанията обяви банкрут в Япония и САЩ.

Голяма част от въпросите бяха насочени към членовете на фамилията Таката, не липсваха и сравнения с мениджмънта на „Тойота“, който се изправи пред голям скандал в Съединените щати преди няколко години.

Сред горещите теми беше и дали производителите на автомобили, които използват въздушни възглавници на „Таката“, ще поемат част от отговорността, тъй като причината за неизправността на защитното съоръжение още  не е ясна.

„Таката“ е най-голямата японска производствена компания, която фалира след като беше принудена да плати десетки милиарди долара задължения, произтичащи от продължилите почти едно десетилетие съдебни дела за щети. Системата за надуване на предните въздушните възглавници причини 16 смъртни случая и 180 наранявания в различни страни по света. Причината за трагичните инциденти е скъсване на въздушните възглавници и излитащите от тях метални парчета.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук