Настимир Ананиев
На снимката: Настимир Ананиев

Всички знаят, че в България има една определена бройка крупни земеделци, които получават милиони помощи. Нашата цел е да подкрепим средните и дребни земеделци. От нетен износител на зърно, България се превърна в нетен вносител. Вчера гледах как служебният земеделски министър яхва трактор и блокира пътя. Защо го прави? Нали Радев ходи по Брюксел и Европа. Нека да вземе отношение там, а не да прави евтини пиари.

Това заяви Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ по Нова тв.

По думите му трябва да има работещо правителство и парламент.

„За да няма правителство в последния парламент, са виновни ГЕРБ. Те провалиха първия, втория и третия мандат. Всички видяха това. Когато си пусна телевизора, Борисов все ми се кара за нещо. Не искам да ми се кара, защото българите не заслужават тънки портфейли и тънки магистрали. Всички разбраха, че по магистралите липсва асфалт“, посочи Ананиев. И добави, че Бойко Борисов и бившите му министри нямат моралното право да поставят условия за бъдещето на България.

„Нека първо да минат изборите и да видим резултатите. Аз призовавам хората да излязат и да гласуват. Ние ще предложим правителство, ако имаме мнозинство, и сме готови да носим отговорност. Излезте и гласувайте, не се страхувайте. Тези избори са важни за България“, призова той.

Според него в България пари има. Въпросът е те да стигнат до хората и бизнеса. Ананиев подчерта, че „всичките мантри на ГЕРБ за фалит не са верни“.

Ананиев е категоричен, че в България пари има. Въпросът е те да стигнат до хората и бизнеса.

„Всичките мантри на ГЕРБ за фалит не са верни. Вярното е, че цените са високи. В цяла Европа има инфлация. Проблемът е, че ние внасяме продукция вместо да си я произвеждаме. Другият проблем е КЗК. Тази комисия е неработеща и не разследва картелите. Ние няма да подкрепим вдигането на данъци, ДДС и данък свръхпечалба. Искаме да дадем предвидимост на българския и чуждия бизнес“, каза Ананиев.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук