Владимир Левчев
на снимката: Поетът, писател и преводач Владимир Левчев

Не е много оптимистична прогнозата ми за предстоящите парламентарни избори. Това коментира за ДЕБАТИ.БГ българският писател и журналист Владимир Левчев. 

„Лошото е, че не виждам голямо желание за съставяне на правителство в повечето партии, защото едно такова правителство трябва да е коалиционно. И най-вече, не виждам такова желание в ГЕРБ, с тази агресивна предизборна реторика спрямо „Продължаваме промяната“, обясни Левчев.

Той изрази надежда, че ако тези две партии по някакъв начин се разберат, не за коалиционно правителство, а под някаква друга форма на опериране или договаряне все пак има минимален шанс за успех.

„Няма как да имаме правителство, защото разделението е такова, че разликата между тях е много малка и нито една от тях не може самостоятелно да направи правителство. Трябва да имаме коалиционно правителство. Все пак имам някаква надежда, че това е възможно да се случи под една или друга форма, но ще видим в неделя“, допълни Левчев.

Какво е политическото състояние на България в момента; кои са най-запомнящите се послания на партиите; с кои спешни задачи трябва да се захване следващия парламент и трябва ли темата за Македония да играе роля в нашия политически дебат – четете утре в цялото интервю на Владимир Левчев за ДЕБАТИ.БГ.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

1 коментар

  1. Не могат да ни следят,но могат да ни лъжат с тази хартиена бюлетина.Знаем колко струва съвестта на българина и колко лесно може да се купи!
    И да!Старите мошеници в червено и Боко успяха да съсипят и малкото,което беше направено.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук