актьори, грим, филми

Често в касови продукции се снимат изгряващи актьори, за които малко хора знаят. Но и идентифицирането на добре познати, популярно актьори, също може да бъде изключително трудно поради тежкия грим. 24СМИ подбра няколко актьори от касови филми, които трудно могат да се разпознаят заради грима.

Анди Съркис

Английският актьор и режисьор Анди Съркис изигра Ам-гъл в трилогията „Властелинът на пръстените“. Трябва да се отбележи, че първоначално той се появява във филма без всякакъв грим и „дигитално магьосничество“, а след това се превъплъщава в добре познатия Смийгъл.

Анди Съркис и неговите превъплъщения

Освен това Съркъс играе Цезар във филма „Възходът на планетата на маймуните”. Във филма са използвани движенията и гласа на актьора с помощта на технологията „улавяне на движение“. Не само лицето на Анди, но и неговият глас не са успели да разпознаят фенове, с които се е срещнал на премиерата. Той е и Кинг-конг от едноименния филм от 2005 година.

Дъг Джоунс

Холивудският актьор Дъг Джоунс вече получи славата на „човекът с маска“. Практически всички роли, които са предлагани на звездата, изискват „тонове“ грим, поради което малко хора са виждали истинското му лице.

Дъг Джоунс и част от неговите преобразявания

Зрителите си спомнят играта му във филма „Бъфи убийцата на вампири“ (в ролята на Джентълмена), „Хелбой“ (човекът-амфибия Ейб Сапиен), „Лабиринтът на Фавн“ (Фавн и Бледия човек), „Фантастичната четворка“ (Сребърният сърфист), „Слендърмен“ (самият Слендърмен), „Формата на водата“ (човекът-амфибия) и др.

Брайън Стийл

Поради височината си (2,01 м), Брайън Стийл често е канен да играе различни чудовища и демони. Актьорът е трябвало да носи тежки костюми по няколко часа на ден и да стои дълго време на гримьорския стол.

Брайън Стийл също се скъса да играе чудовища

Запомняща се е ролята му като чудовището Уинк във филма “Хелбой II: Златната армия”. Костюмът му е тежал повече от 50 кг, поради което Брайън е отслабнал драстично. Той е и един от извънземните ловци в „Predators“.

Уоруик Дейвис

Уоруик Дейвис е изиграл много герои поради ниския си ръст (107 см). Познат ни е най-вече в ролята на Уилоу от едноименния филм. В своята филмография той има сериал за леприкорни, където актьора играе главна роля, а също и превъплъщението му като проф. Флитуик в „Хари Потър“.

Той има и едно „тайно“ появяване в „Звездни войни“, за което малко хора изобщо знаят – като евокът Уикит в „Завръщането на джедаите“.

Уоруик Дейвис в „Завръщането на джедаите“

Сергей Безруков

Във филма за Висоцки известния актьор Сергей Безруков се превъплъщава във великия поет и певец Владимир Висоцки. Актьорът е бил толкова сполучливо гримиран, че е трудно да бъде разграничен от прототипа. Създателите на филма дълго време са криели името на актьора изиграл главната роля.

Сергей Безруков като Владимир Висоцки

Безруков е прекарвал 4 часа на ден на гримьорския стол, а след това още час и половина – в сваляне на грима. По време на работата по образа, на актьорa са поставяли маска от восък и глина, след което върху нея са изливали „новото лице“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук