На снимката: Ричард Алибегов и Христо Мутафчиев
На снимката: Ричард Алибегов и Христо Мутафчиев

Известните с близостта си до правителството на ГЕРБ Христо Мутафчиев – председател на Съюза на българските артисти и Ричард Алибегов – председател на ресторантьорския бранш, заплашват тази есен да стачкуват срещу неясно правителство и неясен министър на културата. Очевидно, тъгата им по отминалото правителство е неутешима и не искат да харесат никой друг.

Наесен творческият сезон за театрите у нас може да започне със стачка заради недофинансирането в сектора, заяви по БНТ  Христо Мутафчиев. Според него, освен при театъра, недофинансиране има и в други сектори, а какви ще бъдат протестните акции е въпрос на лична творческа креативност. Христо Мутафчиев обяви, че ако се стигне до налагането на нови ограничения срещу ковид в театрите, е много възможно да има бойкот от страна на театралите. Той съобщи, че води разговори за съвместни действия с председателя на ресторантьорския бранш Ричард Алибегов.

Припомняме, че правителството на Бойко Борисов намали ДДС на ресторантьорите, заради коронавируса. В резултат на това от една страна хазната изгуби огромно количество приходи, а от друга потребителите получиха по-високи сметки в ресторантите и заведенията. Небезизвестен факт е, че ресторантьорството е един от най-сивите сектори у нас.

Според Христо Мутафчиев браншът все още обмисля дали да излезе на протест, да започне стачка или да се организира някаква акция.

Той разкритикува остро ръководството на Министерство на културата и обяви, че липсва диалог и воля за разрешаване на натрупаните проблеми. Интересно е дали има актьори, които не споделят мнението на Мутафчиев, така както повечето ресторантьори не споделят позицията на Ричард Алибегов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук