Алберт Попов
На снимката: Алберт Попов

Престижното шесто място завоюва българинът Алберт Попов по време на нощния слалом в австрийския курорт „Шладминг“. Алберт даде девето време в първия манш, след което записа осмо във втория и се поздрави с шестото място в общото класирана.

„Много сме щастливи всички. Програмата продължава за нас с Шамони на 30-и и 31-ви. Чувствам се добре, във форма съм. Така че с малко късмет мисля, че нещата ще се получат доста добре, така че стискайте палци“, сподели в профила си във Фейсбук Алберт Попов.

 Най-добрият ни скиор – алпиец направи две много солидни и почти безгрешни спускания по заледена „Планай“, като благодарение на тях изравни своето най-добро класиране в кариерата, което също бе постигнато в Шладминг през 2019.

Единствената видима грешка, която българинът допусна дойде само няколко врати преди края, като до нея той се движеше с темпо да измести временния лидер Алекси Пинтуро (Франция). В крайна сметка остана на 0.72 секунди зад лидера в генералното класиране за световната купа.

Самият французин завърши на трета позиция, с изоставане от 0.82 секунди от победителя Марко Шварц. Австриецът бе шести след първия манш и даде второ време във втория, с което стана първия състезател с две победи в дисциплината слалом през сезона. Втори се нареди Клеман Ноел (Франция), който остана на 0.68 секунди зад Шварц.

Така след края на седмия от общо 11 слалома през сезона, лидер в класирането за малкия кристален глобус с актив от 489 точки е Шварц, втори е Себастиан Фьос-Солевог (Норвегия), а трети с 324 е Мануел Фелер (Австрия).

С 40-те точки, който Алберт спечели, той се изкачи с четири позиции в класирането за дисциплината слалом и вече е 24-ти.

В битката за големия глобус Алекси Пинтуро остава лидер с 860 пункта, втори с 607 е Марко Одермат (Швейцария), а трети с 566 е днешният победител Шварц. С доброто си класиране в Шладминг, Алберт се придвижи с цели 40 позиции напред в класирането за големия глобус и заема 69-та позиция.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!