Александър Морфов

Александър Морфов се завръща на българска сцена. Режисьорът се е зарекъл, че няма да стъпи в Народния театър, докато Мариус Доникин е негов директор. Той е избрал сцената на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“-Плевен

Екипът ще работи по пиеса „Антигона“ и по-конкретно по версията на Жан Ануи, стъпила върху трагедията на Софокъл. Вчера е приключил тридневният кастинг за актьори. Голяма част от тях са от трупата на театъра. Ред е за начало на репетициите.

Морфов, Плевен, театър

„Александър Морфов е режисьор с остра социална чувствителност и новият спектакъл е своеобразно продължение на търсения в тази посока“, коментират от плевенския театър.

Има плашеща актуалност в този текст, който проследява както устойчивостта на Антигона, така и трагичните последствия от политическата гордост. Морфов е режисьор с остра социална чувствителност и новият спектакъл е своеобразно продължение на търсения в тази посока.

Седем години след премиерата на представлението „На ръба“ в Народния театър любимият на мнозина режисор се завръща с нова премиера, която се очаква през април.

Нека не забравяме, че конкурсът за директор на Народния театър „Иван Вазов“ наближава. Допуснатите кандидати са: Мариус Донкин, Васил Василев и Сава Драгунчев. Нищо чудно съвсем скоро пак да гледаме спектаклите на Морфов там.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук