технология
Технологии на бъдещето, художествено изображение

САЩ разполагат с уникална висока технология, която позволява човек да бъде доставен във всяка точка на света само за един час. Това каза пенсионираният американски генерал-лейтенант Стивън Куаст по време на реч в колежа „Хилсдейл“ в САЩ, предава РИА „Новости“. Изявлението на бившия ръководител на командването за обучение на авиацията в базата в Сан Антонио привлече вниманието на обществеността.

„Тази технология може да бъде създадена и самостоятелно днес, а не като развитие на съществуващи разработки. Тя ще позволи на всеки да бъде доставен от всяка точка на Земята до всяко друго място за по-малко от час“, каза той.

В същото време Кваст не уточни как точно функционира това изобретение. Както подчертава изданието, изявлението на генерал-лейтенанта е направено на фона на разкрития на други американски военни за някои явления, чиято природа не е обяснена публично.

Кваст подаде оставка през септември тази година. Медиите в САЩ отбелязват, че причината за такова решение биха могли да бъдат неговите твърдения за космическите технологии.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!