Водещият на сутрешния блок на Би Ти Ви Антон Хекимян сменя настоящия директор на „Новини, актуални предавания и спорт” Венелин Петков, съобщават от телевизията.

Промяната е инициирана от новия изпълнителен директор на Би Ти Ви Мартин Швехлак, назначен преди по-малко от седмица. Предвижда се и друга рокада – смяната на Маргарита Александрова като директор „Програма“, на чието място ще бъде Христо Хаджитанев, който работи в телевизията от близо година.

Хекимян е избран от Мартин Швехлак, заради огромния му принос към успеха на нюзрума на Би Ти Ви, силата му в представянето на теми и репортажи и професионалната му всеотдайност към фактите и обективните новини, става ясно от прессъобщението. Той ще продължи да се води в следващите няколко дни от, а след това той ще определи кой ще е новият водещ.

„Назначих Христо и Антон, защото те притежават хъса, експертизата, енергията и жаждата за иновация, от която имаме нужда, за да върнем водещата си позиция в България“, заявява Мартин Швехлак, главен изпълнителен директор на bTV Media Group, цитиран в прессъобщението на телевизията.

Той акцентира, че през 2020 година Би Ти Ви е трябвало да адаптира програмата си към COVID-19 пандемията, което е довело до по-малко инвестиции в съдържанието и загуба на зрители.

„Основната ми цел е да обърна тази тенденция, като модернизирам програмата и съдържанието и работя за повече разнообразно тв развлечение и висококачествени новини по всичките ни канали”, каза Мартин Швехлак.

От медията уточняват, че са решили за освободените позиции да назначат хора от телевизията, за да осигурят „приемственост в екипа и мобилизирането на завидния талант и безрезервност, които целият екип на Би Ти Ви притежава“.

„Благодарим на Маргарита Александрова и Венелин Петков за тяхната всеотдайност и професионализъм и им пожелаваме здраве и успех в бъдеще. Те имат голям принос към успеха и страхотната корпоративна култура на bTV, но е нужна нова енергия и посока, за да засилим позицията на bTV и да я утвърдим като лидер на тв, онлайн и радиопазара“, добавя Швехлак.

Новият собственик смени Флориан Скала през декември, след като PFP официално придоби медийната група през есента. Той има над 25-годишен опит в медийния пазар в Чехия.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук