Антон Кутев
на снимката: Антон Кутев

Прокуратурата прави опити открито да се меси в работата на изпълнителната власт, обяви говорителят на служебния кабинет Антон Кутев по време на брифинг.

„Виждаме как след президентската институция, прокуратурата влиза със сила в МВР, което заплашва да прерасне в открита война на институциите“.

Повод за официалната позиция са действията на прокуратурата и разпитите на назначените нови началници на ГДБОП, ДАНС, „Технически операции“, а снощи е извикан и Ангел Папалезов от „Националната полиция“, като е направен обиск и жилището му е претърсено, без преди това да му е повдигнато обвинение. За тези случаи алармира по-рано през деня и вътрешния министър, който предприем редица смени в своето звено.

„ на разпит бяха извикани новият директор на БОП – точно два дни, след като беше назначен. Новият председател на ДАНС – на следващия ден, след като беше назначен. Заместник-председателят на ДАТО беше извикан броени дни след назначаването на министъра на вътрешните работи. Снощи беше привикан и служителят на Главна дирекция „Национална полиция” г-н Ангел Папалезов, като му бяха направени личен обиск и претърсване в жилището му без преди това да му е повдигнато обвинение. Той е бил разпитван и като свидетел“, изтъкна Антон Кутев.

Той подчерта, че правителството подкрепя всички усилия за преследване на престъпници, но има опасения за сплашването на ключови служители в сигурността. Кутев призова всички институции да проявят разум и да работят единствено за издигане на държавността и правовия ред в страната.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук