Директорът на „Гранична полиция“ Светлан Кичиков е освободен от поста си.

Към момента няма официални мотиви за решението, съобщи БНР. По информация на радиото на поста е назначен началникът на граничната полиция в Елхово Деян Моллов.

Кичиков оглави „Гранична полиция“ на 31 август 2016 г., като преди това е работил 24 години в дирекцията на „Гранична полиция“ в Бургас, където е бил и началник на базата „Гранични полицейски кораби“.

Пред ръководния състав на ГДГП заместник-министър Енчо Мирчев и главен комисар Стоян Темелакиев обявиха заповед на министъра на вътрешните работи, с която за директор на Главна дирекция „Гранична полиция“ се преназначава главен комисар Деян Моллов. С друга заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков главен комисар Светлан Кичиков се преназначава на друга длъжност в МВР.

Главен комисар Деян Моллов работи в системата на МВР от 2002 година. Цялата му професионална дейност преминава в Главна дирекция „Гранична полиция“, съобщиха от МВР.

През 2014 г. става началник на ГПУ-Болярово. През 2015 година е заместник-директор на РДГП-Елхово, през 2016 г. е директор на РДГП – Смолян. От март 2017 г. досега е директор на РДГП –Елхово.

Награждаван е многократно за професионалната си дейност. През 2013 получава Почетен знак на МВР III степен, а през 2015 г – Почетен знак на МВР II степен.

Възможно е Кичиков да е сменен заради катастрофа, която той причини със служебна кола на 23 декември 2018 г. Тогава той, заедно със семейството си, се удари с тир на АМ „Тракия“.

Още в началото, след встъпването си в длъжност, служебният вътрешен министър Бойко Рашков спомена за ръководен кадър, катастрофирал със служебна кола в почивен ден, който нямал заповед за командировка и возел семейството си. Тогава обаче той не посочи име.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук