Антон Кутев
на снимката: Антон Кутев

България се ръководи от натовски генерали, които няма да пуснат руски шпиони. Това коментира говорителят на служебното правителство Антон Кутев в ефира на БНТ.

„Това правителство, и президентът, и премиерът, и военният министър – те са натовски генерали. Не са от Симеоново или от Пожарната и са доказали с цялото си поведение, че никога не са подлагали на съмнение нито евроинтеграцията на България, нито членството в НАТО. На какво основание някой ми твърди, че щели да пускат руските шпиони? Това просто е една глупост“, каза той.

По този начин той обобщи обвиненията на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, че кадровите промени по върховете на службите са реваншизъм заради разкритите руски шпиони и че отсега нанатък повече нямало да има хванати руски шпиони.

По думите му не може да се говори за обезглавяване на службите, а за политическа смяна. Акцентира, че нередностите няма как да бъдат изведени на повърхността с досегашните служби. Той допълни, че работата на ДАНС не е да хваща шпионите, а да не допуска създаването им.

Кутев каза, че, за съжаление, всеки българин е убеден, че може да бъде подслушван.

„Очевидно беше, че даже бившият премиер може да бъде подслушван, макар че прокуратурата не каза дали това е неговият глас или не“, посочи той.

В заключение заяви, че следващата седмица ще бъдат направени още разкрития от управлението на ГЕРБ. Освен от Българската банка за развитие, ще бъдат изнесени данни и за други структури, където положението е много притеснително.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук