Остава усложнена обстановката в областите Варна и Добрич. В област Варна все още са затворени пътищата Аксаково-Кичево и Суворово-Ветрен. Това съобщи председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски. Очаква се отваряне на пътя за Аврен.

„Пътят Варна – Добрич е отворен за автомобили до 12 тона, в област Добрич, където в момента е най-усложнена обстановката. Пътят Г-71 – Добричи-Силистра е затворен за всички моторни превозни средства за снегопочистване. В област Силистра е отворен за автомобили до 12 тона. Автомобилите, които пътуват в направлението трябва да използват обходния маршрут през Тервел“, заяви той.

В момента са затворени само Дюлинския и Троянския проход.

Въпреки ураганните ветрове цяла нощ снегопочистващите фирми не са спирали да чистят.

Терзийски съобщи, че в агенцията не е постъпвал сигнал за бедстваща бременна жена в осмия месец. Жената разказа в телевизионен ефир вчера, че е била блокирана от снежни преспи в колата си на пътя Варна – Добрич и е бедствала часове наред.

От думите на Терзийски стана ясно още, че от АПИ няма какво да направят по отношение на АМ „Тракия“ при Карнобат, където всяка зима пътят става неизползваем за часове наред заради образуването на снежни фунии, освен да го затварят за почистване.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!