Нападателите, пребили журналиста Слави Ангелов пред дома му на 17 март, са задържани при мащабна спецакция в София. Тя започна в четвъртък под надзора на Специализираната прокуратура.

Масираното полицейско присъствие е в района на улица „Черковна“ №20. До момента няма официална информация за провежданата операция. На място са главният прокурор Иван Гешев, както и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

„Разбитата в София организирана престъпна група се е занимавала със силови действия и нанасяне на телесни повреди“, заяви главният прокурор Иван Гешев.

Един от случаите, по който се работи, е свързан с журналиста Слави Ангелов, потвърди главният прокурор Гешев.

Журналистът беше нападнат и пребит от двама непознати с метални предмети пред дома му на 17 март.

Главният прокурор съобщи, че в рамките на утрешния ден ще се прецени на кои от задържаните и колко от тях ще бъдат привлечени в качеството си на обвиняеми.

„Случилото се с вашия колега е атентат срещу държавата“, обърна се главният прокурор пред медиите. „Живеем в правова държава и посегателствата над журналисти и обикновени граждани не може да се случват“, посочи още Иван Гешев.

Той отказа да съобщи колко са задържаните до момента лица, за да не се попречи на разследването, но става ясно, че те са няколко.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук