Златен век

Фирма „Артекс–Златен век“ ООД обжалва заповедта за спиране на строежа на сградата „Златен век“, съобщиха от компанията.

На 25.04.2019 година в ДНСК е получена писмена жалба от фирма „Артекс – Златен век“ ООД срещу заповедта за спиране на строежа им, адресирана чрез ДНСК до Софийски административен съд – София град, съобщиха от МРРБ. Предстои жалбата на фирмата да бъде изпратена по законоустановения ред в административния съд.

ДНСК спря строежа на небостъргача „Златен век“, който се изгражда от фирмата „Артекс“, замесена в скандала „Апартаментгейт”. Това стана със заповед на началника на ДНСК на основание чл. 224 от Закона за устройство на територията.

В луксозните жилищни сгради на фирмата в елитни столични квартали се оказа, че редица политици имат апартаменти на преференциални цени . След като гръмна скандалът, подадоха оставки министри и зам.-министри. Заради покупките на имоти, на цени далеч под пазарните от една и съща фирма, с постовете си се разделиха министърът на правосъдието Цецка Цачева, заместник-министърът на спорта Ваня Колева и заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов.

В основата на скандала с покупката на големи жилища в луксозни сгради, строени от „Артекс”, стои скъпият имот на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Вторият човек в ГЕРБ се е сдобил с имот в желания столичен квартал „Изток” на цена в пъти по-ниска от иначе предлаганите от фирмата цени на квадрат. Освен това става въпрос за жилище, 239 кв. метра, разполагащо със собствен асансьор и гараж. Цветанов също подаде оставка като председател на ПГ на ГЕРБ.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!