Вчера в социалните мрежи се появи видео, което показва как български пътници в самолет, който пътува София – Лондон, свалят британски туристи от борда, тъй като са убедени, че последните идват от поставения под строга карантина град Банско. Ето и какво пише за случилото се британската медия express.co.uk.

Видеоклипът е заснет на полет, тръгващ в 8:00 от летище София в България до Лондон, Великобритания. То показва българските пътници в самолета, които са паникьосани от присъствието на шестима британски пътници на борда. За шестимата пътници се подозира, че идват от сложения под строга карантина заради коронавируса ски курорт Банско, разположен в югозападната част на България. Българските пътници се притесняват от заплахата от коронавирус и изискват британската група да напусне самолета.

Българи свалиха 6-ма англичани от борда на самолет

Българи свалиха шестима англичанин от полет на Wizz Air снощи заради съмнения за зараза с коронавирус. Полетът е бил от София до Лондон, а въпреки уверението, че англичаните стоят на през 2 места от тях, българите са отказали да излетят, а капинатът е взел решението да свалят англичаните от полета. Днес сутринта те са излетяли за Лондон. Те са част от групата англичани в Банско, която отседна в хотел на Лъвов мост, който беше поставен под карантина.

Gepostet von Obshtestvo am Donnerstag, 19. März 2020

В началото на клипа може да се види британец, който предлага неговата група да заеме последните редове в задната част на самолета, за да се поддържа безопасно разстояние от останалите пътници. А на самолета се виждат редица свободни седалки.

Един българин обаче отхвърля предложението.

Жена, носеща маска, също спори гневно с един от британците, изтъквайки липсата им на защита срещу коронавируса.

Вижда се как кабинният екипаж говори с пътниците, докато българските летци викат на собствения си език.

Един от пасажерите дори казва, че Ryanair или Wizz Air трябва да организират отделен полет за шестимата пътници.

Един от пътниците казва: „Разбирам, че искате да се приберете, но целият град е под карантина, а тези хора пътуват с този самолет.“

Друг заявява: „Капитанът трябва да вземе решение дали хората трябва да останат в самолета.“

И капитанът на самолета взима решение: „Крайното решение е да заминем без тези пътници“.

Това предизвиква аплодисменти в самолета.

Според местните медии българският ски курорт Банско е бил поставен под карантина, след като британски турист заразява с коронавирус трима български граждани.

По-рано тази седмица стана ясно, че деветгодишен британец се е оказал с наличие на коронавирус, докато е бил на ски ваканция със семейството си.
Не е ясно дали свалените от самолета британски пътници са били свързани със семейството, но от видеото се вижда, че редица пътници са убедени в това .
В България в момента има въведено извънредно положение и също строги мерки за предотвратяване на разпространението на коронавирус (COVID-19).

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук