медицинска сестра

Днес, във връзка с публикувана новина на ДЕБАТИ.БГ, че в Белодробната болница „Св. София“ има недостиг на персонал, през социалните мрежи с нас се свърза медицинска сестра от Видин.

Здравка Тодорова има дългогодишен опит като медицинска сестра в Белодробната болница във Видин. В писмото си до ДЕБАТИ.БГ, жената пише, че иска да помогне на колегите си от София.

Пред нашата медия, Тодорова се аргументира:

„Всички сме хора. От 2016г. поне два пъти в годината съм пациент, след поредица от счупвания на ръцете си. През януари тази година директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов окончателно възстанови ръката ми и съм му безкрайно благодарна. Знам какво е да си пациент и медицинска сестра. Винаги се поставям на мястото на болния. За да помогнеш на един човек, трябва да усетиш болката и безсилието му“.

Жената иска да бъде назначена в някоя от Софийските болници, които лека-полека се запълват с болни от коронавирус и скоро ще усетят липсата а специалисти.

„Естествено е, че не искам да работя безплатно, защото имам две деца и те имат нужда от храна, подслон и другите неща, от които се нуждаят всички деца. Ако някои от директорите на болниците ми съдейства с осигуряването на подслон, бих отишла в София, за да помагам на колегите си“, каза още жената.

И добави:

„Никой не е застрахован, че утре и той няма да е в болница. А тогава кой ще ни лекува? Аз обичам моята професия. Татко ми казваше: „Помагай на болния, когато си на работа, не бъди груба, а усмихната и добра.“ И аз съм точно такава, дала съм и Хипократова клетва. Ние медицинските работници и останалите трябва да сме отговорни и да се пазим и помогнем взаимно. Прочетох, че в Белодробната болница в София са напуснали сестри и лекари. Аз мисля, че в такива ситуации, все едно сме на война, трябва да сме сплотени и да се борим с този проблем.“

ДЕБАТИ.БГ се свърза с Белодробната болница в София. Очакваме резултатът.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук