Чиста победа с 3:0 ва България срещу Гърция в първия мач на националите от европейското първенство за мъже във Франция. Известни колебания и нерви имаше само в началото на първия гейм, а после нашият тим с лекота спечели срещата. Играчите на Силвано Пранди не оставиха съмнение, че са по-класният отбор.

След като до първите си 20 точки гърците поддържаха преднина с 1-2, играта премина към изравняване и налагане на предмството на нашите. Селекционерът Силвано Пранди поиска първо прекъсване при 19:17 за България. Последваха разнообразни и мощни атаки, завършени по великолепен начин от Соколов и Скримов, а първият гейм бе взет с 25:22.

Вторият гейм започна с размяна на точки чрез Скримов и Пеликудас. Две последователни точки след сервис на Соколов накараха гърците да вземат прекъсване при 17:9. Преднината не се промени съществено да края на втория  – 25:16.

В третия гейм гърците оказах финална съпротива, поеха повече рискове, но той отиде също на сметката на нашите с 25:20, а с него и целият мач.

Най-резултатен от българския отбор беше Цветан Соколов със 17 точки. По 10 точки записаха Светослав Гоцев и Тодор Скримов.

За Гърция Никос Зупанис и Йоргос Петреас отбелязаха по 8 точки.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!