Снимка: Twitter

Вчера сутринта България е била поставена в списъка с неприятелските на Русия държави. Новината бе обявена във вечерното предаване „60 минути по горещите следи“ на главния всеруски федерален ТВ канал „Россия 1“.

„Що се отнася до приятелите, кои са приятели не знаем, но тази сутрин бе обновен списъкът (с неприятелските държави). Покажете моля на екрана – наложи ни се (на Русия) да впишем сутринта в него и България“, заяви водещата, когато бе показан списъкът на Кремъл с неприятелските страни.

България е добавена към вписаните САЩ, Полша, Чехия, Литва, Латвия, Естония, Великобритания, Грузия, Украйна и Австралия.

Причината са събитията от последните дни, когато българската прокуратура съобщи за руска връзка с 4 взрива в складове и производствени помещения на заводи за утилизация на взривни вещества, производство на оръжие и боеприпаси, станали в последните 10 години.

След избухването на скандала, посолството на САЩ излезе с официална позиция, че подкрепя България и застава заедно с нея срещу злонамерени действия на нейна територия.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!