Благотворителната инициатива „Българска Коледа” събра близо 2 милиона лева от началото си досега.

Това е шестото издание на кампанията под патронажа на държавния глава.

Снощи в Народния театър „Иван Вазов” се състоя благотворителен концерт с участието на много музиканти и танцьори.

Към момента са изпратени 560 000 дарителски SMS на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, която беше обявена от президента Румен Радев в края на ноември.

Оттогава досега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили 1 330 000 лв., a 35 000 лв. са събрани онлайн.

Дарения за благотворителната инициатива могат да бъдат правени целогодишно.

На коледния благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ присъстваха президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, както и дарители, посланици на кампанията и деца, на които „Българската Коледа“ помага.

В подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания от сцената на Народния театър послания отправиха изявени български музиканти, певци, танцьори, актьори, спортисти и журналисти.

Шестнадесетото издание на благотворителната инициатива продължава през цялата 2019 година. Допълнителна информация за „Българската Коледа“, както и начините, по които може да бъде направено дарение, са посочени на интернет-страницата на благотворителната инициатива: www.bgkoleda.bg.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!