Барак Обама и Хилари Клинтън
Барак Обама и Хилари Клинтън

Предполагаемо взривно устройство е било открито в дома на Бил и Хилъри Клинтън в Ню Йорк, заявиха от „Сикрет Сървис“, цитирани от американските медии. Подозрителен пакет също така е получил и бившият президент на САЩ Барак Обама, съобщава Би Би Си.

Това идва само 2 дни, след като беше съобщено, че в дома на филантропа и финансист от унгарски произход Джордж Сорос в Ню Йорк е намерена бомба. Бил Клинтън е бивш президент на САЩ, а съпругата му се кандидатира за поста през 2016 г.

„Ню Йорк Таймс съобщи“, че устройството е било открито от техническо лице, което сканира пощата, изпратена до дома на Клинтън, който се намира на 65 км. северно от града. В началото не беше ясно къде точно са намерени подозрителните пакети.

Според изявлението на Сикрет Сървис първият пакет е бил намерен на 23 октомври и е бил адресиран до г-жа Клинтън.

„Рано тази сутрин, 23 октомври, втори пакет, адресиран до резиденцията на бившия президент Барак Обама беше засечен от служител на Сикрет Сървис във Вашингтон – се казва още в изявлението – И двата пакета са били заловени, преди да бъдат доставени на получателите си. Тези, които защитаваме, не получават пратки нито има риск да ги получат.“

От ФБР заявиха, че са наясно с подозрителните пратки и в момента провеждат разследване.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!