Бритни Спиърс

Джейми Спиърс, бащата на Бритни Спиърс, се отказва от правата си на неин законен настойник, длъжност, която заемаше повече от 13 години и по силата на която можеше да контролира всички аспекти от живота й.

В документи, представени във Върховния съд на Лос Анджелис, бащата на певицата потвърждава, че се съгласява да делегира тази функция на друго лице, което няма да отмени изцяло настойничеството на Бритни, но ще го остави извън семейството.

„Въпреки че г -н Спиърс е обект на неоправдани атаки, той не вярва, че публичната битка с дъщеря му за правата като настойник е в неин интерес“, се посочва в документа.

Вестник TMZ за първи път публикува съдържанието на тези документи, чието съществуване адвокатът на Бритни, Матю Розенгарт, потвърди в изявление.

„Радваме се, че г -н Спиърс и неговият адвокат днес признаха, че той трябва да бъде отстранен. Това е реабилитиране за Бритни“, обясни адвокатът.

Отказът на бащата идва по -малко от месец, след като Розенгарт стана представител на Бритни, след оттеглянето на предишния й назначен адвокат. В допълнение, новият представител разследва родителя за управлението на финансите, тъй като се твърди, че са открити неоправдани плащания.

„Очакваме с нетърпение да продължим нашето задълбочено разследване на поведението на г -н Спиърс и други през последните 13 години, през които той е получил милиони долари от имота на дъщеря си. Очаквам с нетърпение да вземем показанията на г -н Спиърс в близко бъдеще“, Завърши Розенгарт.

От своя страна бащата отрече, че е имало причини за оттеглянето му и увери, че това се случва само поради обществения натиск, упражняван срещу него. Джейми Спиърс, който увери, че търси само „най -добрия интерес на дъщеря си“, заяви, че ще си сътрудничи, за да прехвърли правомощията си на нов попечител.

Това е крачка напред към желанието на Бритни, чийто основен приоритет е да лише баща си от настойничеството, въпреки че волята й е да сложи край на всичко.

Розенгарт поиска на 26 юли финансов съветник да замени бащата на певицата, който да контролира финансите, тъй като медицинските аспекти се контролират от адвокат Джоди Монтгомъри. С оттеглянето на бащата Монтгомъри е единствената, която все още участва в случая. Преди това се оттеглиха посоченият адвокат на Бритни, нейният артистичен представител и инвестиционен фонд, който контролираше богатството й заедно с баща й.

„Това настойничество плаща заплатата на много хора“, беше едно от оплакванията на певицата, чието състояние е около 60 милиона долара, казва тя в изявлението си от 23 юни, което обиколи света.

Настойничеството, започнало след период на нестабилно поведение, в което Бритни загуби попечителството над децата си, беше силно разисквано през последните години. Години след като й беше наложено Бритни се върна на сцената, публикува няколко албума и участва в шоу в Лас Вегас, което й донесе милиони долари между 2013 и 2017г.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук