Димитър Бербатов призова Борислав Михайлов да се оттегли от утрешния конгрес на БФС по морални причини. След последните разкрития човек като него нямал право да управлява българския футбол.

„Ако един човек има морал, трябва да си оттегли кандидатурата за президент“. Това заяви кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов на днешната пресконференция. Тя бе последна за екипа му преди утрешния Конгрес на БФС в зала 1 на НДК.

„Ние не плюем, ние показваме истината. Ние сме длъжни да кажем истината наред с нещата, които искаме да направим“.

Бербатов каза още, че изпълкомът е готов, на част от имената ще бъдат запазени в тайна.

„Три имена са ясни – аз, Мартин и Стилиян. Другите хора, когато спечелим. Ако клубовете имат предложения, издигат се, гласува се и този човек влиза в Изпълкома, но всеки кандидат-президент има конкретно предложение го казва“, обясни той.

Бербатов отговори и на въпрос свързан с това, че Левски и Лудогорец не са изразили публични позиции на подкрепа.

„Неофициално много неща могат да се говорят. Ние сме представили програмите и пред Левски, и пред Лудогорец и пред всички клубове, с които сме се срещали. Бях тотално откровен с всички и показвах повече емоции, но това е, защото искам нещата да се случват както трябва. Клубовете без страх, трябва да гласуват промяна. Дали ще е за нас или някой друг“, допълни той по отношение на евентуалната позиция на Левски и Лудогорец.

„Ние вървим с високо вдигнати глави, каквото и да се случи. Няма от какво да се срамуваме. Малко се натоварва и самия отбор, но всичко е за доброто и за националния отбор“, завърши бившият нападател на Манчестър Юнайтед.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!